Digitális és ofszet

nyomda

Szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, meghívó és egyéb termékek tervezése és nyomdai kivitelezése ofszet és digitális nyomtatással! Interaktív kiadványok, e-könyv és honlap készítése!

13 trükkös kép a fotózás hőskorából

Trükkös fénykép nyomtatás készítés

Bár ránézésre biztos mindenki rávágná, hogy ezeket a képeket is Photoshoppal manipulálták, bármilyen hihetetlen, ez nem igaz. Ezek a fotográfiák pontosan abban az állapotban vannak, ahogyan annak idején elkészítették őket. Ez is bizonyítja, hogy a nem mindennapi, különleges képek iránti vonzalom régebben is létezett, a modern nyomdai technikát és nyomdai előkészítés utáni nyomtatást pedig találékonysággal és kreativitással pótolták.

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

Képeslap készítésről, nyomtatásról

Képeslap nyomtatás, készítésA képeslap küldése az internet terjedésével párhuzamosan csökkent, mégis sokan vásárolnak képeslapot utazásuk alatt és még mindig sokan gyűjtik azt. Ebben a cikkben megnézzük, hogy ha saját képeslap nyomtatását tervezünk, mit kell tudnunk a papírról, méretről és a tervezésnél mire kell figyelni.

 

 

 

 

Bővebben...

Tudnivalók a meghívó készítésről, nyomtatásról

Meghívó nyomtatás, készítésA meghívó olyan alkalmi nyomdai termék, mely információt nyújt magán vagy üzleti események megrendezéséről és erre invitálja is a címzettet. Most megnézzük milyen méretre, milyen papírra és milyen nyomdai eljárással érdemes nyomtatni a meghívókat.

 
 

Bővebben...

Mostantól lebukik, aki képet hamisít

Kép retusálása

Korábbi cikkünknél már írtunk róla, hogy olykor nem éppen becsületes eljárás egy kép tartalmának megváltoztatása. Most ennek vége. A Photoshop CC 2015-ben kiadott frissítésében már szerepel egy olyan funkció, amivel a retusált képek korábbi fázisai könnyen visszaállíthatók.

 

Bővebben...

Levélpapír készítésről

Levélpapír nyomtatás, készítés 

A levélpapír olyan logóval és egyéb adatokkal előre megnyomtatott A/4-es lap, melyre a levél tartalmát irodai nyomtatóval nyomtatják rá. Mit kell még tudni róla? Milyet készítsjünk?

 

 

 

Bővebben...

Tudja, mit jelent az alábbi 15 híres cég neve?

A magyar nyelv szépségei a nyomtatásban

 

Elgondolkodtak már valaha azon, hogy azoknak a világcégeknek, amelyek gyakorlatilag beépültek a mindennapjaitokba, honnan ered a neve? Néha a magyarázat viszonylag egyszerű, például a cég alapítójának a nevéből ered a márkanév, de vannak egészen meglepő történetek is, például előfordul, hogy egy teljesen kitalált, "halandzsanevet" adtak egy cégnek.

 

 

Bővebben...

Jegyzettömb készítésről

Jegyzettömb nyomtatás, készítés 

A jegyzettömb egy olyan sok lapból álló, általában fejben ragasztott jegyzetelésre alkalmas tömb, ami kiváló reklámhordozó is egyben. Mit kell még tudni róla? Milyet készítsünk?

 

 

 

Bővebben...

A névjegykártyáról

Névjegy készítése, nyomtatása

 

Névjegykártya készítéssel egy olyan bemutatkozó kártyát hozunk létre, amely lehetőséget ad új emberekkel történő találkozás során kapcsolati adataink átadására. Az, hogy hogyan néz ki a névjegykártya, befolyásolja, hogy hogyan fog emlékezni ránk. Most megnézzük, hogy ezt hogyan tudjuk kedvezőbbé tenni tartalmi és formai eszközökkel.

Bővebben...

Festék, ami megjelenik, de csak később (cikk)

Időzített festék nyomtatáshoz, rajzoláshoz

Már hozzászokhattunk, hogy minden nap valami újabb mérgező anyaggal rukkolnak elő a gyárak. Most azonban egy kutató csoport, aki környezetbarát tinta fejlesztésén dolgozott nyomtatáshoz és tollakba, egy sokkal érdekesebb dolgot talált.

Bővebben...

Könyv szerkesztés és nyomtatás (1. rész)

Könyv szerkesztés és nyomtatásA könyv nyomdai úton előállított, tipográfiai szabályok által megtervezett igényes ipari termék, amely gondolatokat, ismereteket és értékeket közvetít. Megannyi féle könyvet tartott már mindenki a kezében, de vajon mi különbözteti meg egyiket a másiktól és mikor melyiket használjuk könyv a nyomtatás tervezésénél? Az első részben megnézzük a könyv formai kialakítását.

Bővebben...

Megosztom, mert érdekes:

Csatlakozzon! Tanfolyam a FB-on!

Keresés

SZÓTÁR

Ha nem ismeri egy nyomdai kifejezésnek a jelentését, nézze meg a nyomdával, nyomtatással kapcsolatos szakmai szótárunkat:

SZÓTÁR

 

Folyamatos online nyomdai tanfolyamunkat eléri a Facebook oldalunkon.

Tanfolyami hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes nyomdai és kiadványszerkesztői tanfolyamunkra, melyet hetente publikálunk a Facebookon.:

Tanfolyamra iratkozom

 

Hírlevélben tudásanyagokat és cikkeket csak 1-2 havonta küldünk.