Digitális és ofszet

nyomda

Szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, meghívó és egyéb termékek tervezése és nyomdai kivitelezése ofszet és digitális nyomtatással! Interaktív kiadványok, e-könyv és honlap készítése!

A következő cikkekben érdekes leírásokat talál színekkel, technikákkal, képekkel, honlapokkal és sok minden mással kapcsolatban. A cikkeket először Facebookon publikáljuk, így érdemes feliratkozni a https://www.facebook.com/CoPrintNyomda oldalra.


 

Festék, ami megjelenik, de csak később (cikk)

Időzített festék nyomtatáshoz, rajzoláshoz

Már hozzászokhattunk, hogy minden nap valami újabb mérgező anyaggal rukkolnak elő a gyárak. Most azonban egy kutató csoport, aki környezetbarát tinta fejlesztésén dolgozott nyomtatáshoz és tollakba, egy sokkal érdekesebb dolgot talált.

Bővebben...

A 2016-os év Pantone színe (cikk)

A 2016-os év nyomdai Pantone színe nyomtatáshoz  A Pantone decemberben adta közre a 2016-os év színét. Az eseményt a grafikusok, divattervezők, belsőépítész tervezők és nyomdászok egyaránt várták. Ez a szín trendmeghatározó szereppel bír a színeket használó szakmákban.

   Nyomdánkban már mi is ismertettük többször megrendelőink számára ezeket a színeket, amikor divattal vagy építészettel kapcsolatos szórólap, ismertető, prospektus nyomtatása esetén erre igény mutatkozott.

Bővebben...

Mostantól lebukik, aki képet hamisít

Kép retusálása

Korábbi cikkünknél már írtunk róla, hogy olykor nem éppen becsületes eljárás egy kép tartalmának megváltoztatása. Most ennek vége. A Photoshop CC 2015-ben kiadott frissítésében már szerepel egy olyan funkció, amivel a retusált képek korábbi fázisai könnyen visszaállíthatók.

 

Bővebben...

Tudja, mit jelent az alábbi 15 híres cég neve?

A magyar nyelv szépségei a nyomtatásban

 

Elgondolkodtak már valaha azon, hogy azoknak a világcégeknek, amelyek gyakorlatilag beépültek a mindennapjaitokba, honnan ered a neve? Néha a magyarázat viszonylag egyszerű, például a cég alapítójának a nevéből ered a márkanév, de vannak egészen meglepő történetek is, például előfordul, hogy egy teljesen kitalált, "halandzsanevet" adtak egy cégnek.

 

 

Bővebben...

Múló alkotások (cikk)

Aki a homokba nyomtat

A San Franciscoi származású Andres Amador 2004 óta rajzol tengerparti homokba csodálatos és hatalmas méretű ábrákat, melyek akár a 100 000 m2-es méretet is elérik. Ez csak nagyon jó térlátással valósítható meg.

   Számára maga az alkotás adja az élményt, amit az apály idején előbújó homokba rajzol. Ezek az alkotások a nyomtatott termékekkel (pl. könyv, újság) ellentétben nem hosszú életűek és a művész hamar elengedi őket – a dagály elmossa az ábrákat.

Bővebben...

13 trükkös kép a fotózás hőskorából

Trükkös fénykép nyomtatás készítés

Bár ránézésre biztos mindenki rávágná, hogy ezeket a képeket is Photoshoppal manipulálták, bármilyen hihetetlen, ez nem igaz. Ezek a fotográfiák pontosan abban az állapotban vannak, ahogyan annak idején elkészítették őket. Ez is bizonyítja, hogy a nem mindennapi, különleges képek iránti vonzalom régebben is létezett, a modern nyomdai technikát és nyomdai előkészítés utáni nyomtatást pedig találékonysággal és kreativitással pótolták.

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

Megosztom, mert érdekes:

Nyomdánk elérhetőségei

CO-PRINT Nyomdaipari Kft.

Címünk: 1123 Bp., Alkotás u. 39/A
(bejárat a Kiss János
altábornagy utcából)

Telefon: (+36-1) 213-9340
Telefon/fax: (+36-1) 214-4096
Árajánlatkérés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Co-Print nyomda - Megbízható cég tanúsítvány

Csatlakozzon! Tanfolyam a FB-on!

Keresés

SZÓTÁR

Ha nem ismeri egy nyomdai kifejezésnek a jelentését, nézze meg a nyomdával, nyomtatással kapcsolatos szakmai szótárunkat:

SZÓTÁR

 

Folyamatos online nyomdai tanfolyamunkat eléri a Facebook oldalunkon.

Tanfolyami hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes nyomdai és kiadványszerkesztői tanfolyamunkra, melyet hetente publikálunk a Facebookon.:

Tanfolyamra iratkozom

 

Hírlevélben tudásanyagokat és cikkeket csak 1-2 havonta küldünk.