Digitális és ofszet

nyomda

Szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, meghívó és egyéb termékek tervezése és nyomdai kivitelezése ofszet és digitális nyomtatással! Interaktív kiadványok, e-könyv és honlap készítése!

Tudnivalók a meghívó készítésről, nyomtatásról

Meghívó nyomtatás, készítésA meghívó olyan alkalmi nyomdai termék, mely információt nyújt magán vagy üzleti események megrendezéséről és erre invitálja is a címzettet. Most megnézzük milyen méretre, milyen papírra és milyen nyomdai eljárással érdemes nyomtatni a meghívókat.

 
 

 

 

 

„Az az ember valóban szabad, aki ürügy nélkül tud visszautasítani meghívást.”

(Jules Renard)

 

Meghívó szabvány méretek nyomtatáshoz

Az esküvői, céges és egyéb meghívók méreteinek kiválasztásánál jó, ha figyelembe vesszük, hogy a nyomtatásra kerülő ívekből hogyan vehető ki gazdaságosan a meghívó oldalainak mérete (a nyomtatás soha nem a végső méretre, hanem nagy nyomdai ívre történik). Ez a papír minél teljesebb felhasználását szolgálja, ami a költségek csökkenésével és nem utolsó sorban a környezet védelmével is jár. Azt is jó tudnunk, hogy a díszborítékok is a lenti méretekhez igazodnak.

 

Ajánlott méretek esküvői és egyéb meghívó nyomtatás, készítés során:Szabvány méretek nyomtatáshoz

 

Jelölés    Vágott méret
LA4         210 x 100 mm
A5           142 x 200 mm
A6           100 x 142 mm 

 

Nyomdai eljárások

Nyomdánk a meghívók nyomtatáshoz használható két ívnyomtatási technológiával rendelkezik, melynek kiválasztásakor legfőképpen a példányszámot vesszük figyelembe.

 • Ofszet nyomtatás: jellemzően nagyobb példányszámban történő meghívó nyomtatás esetén gazdaságos. 500 példánytól éri meg a nyomtatás, illetve akkor, ha direkt színt (előre kikevert színt) szeretnénk használni a nyomtatáshoz.
 • Digitális nyomtatás: ez a nyomdai eljárás 250 db-ig gazdaságos és az eljárás miatt vagy fekete vagy 4 szín nyomtatásra alkalmas.
  Minőségre a két nyomtatás közel azonos.

Fontos tudni, hogy a fent megadott példányszámok függenek a további paraméterektől is, például milyen méretű és színű meghívót szeretnénk nyomtatni, illetve van-e rajta változó adat.

 

Papírtípusok a meghívók nyomtatásánál

Meghívókat és sok más nyomdai terméket alapvetően 3 féle papírra nyomtatunk.

 • Műnyomó papír: mázolt (simított) a felület, a színek élénken jelennek meg rajta.
 • Ofszet papír: mázolatlan, így nem teljesen sima a felülete, a színek tompán jelennek meg a felületén, főleg szöveg vagy vonalas grafika nyomtatására alkalmas.
 • Kreatív papír: anyagában enyhén színezett vagy fehér, felülete pedig legtöbbször mikro bordázottságú. Ez a papír látványos, de a rá nyomtatott grafika és szöveg széle nem túl kontúros a papír felülete miatt. Halvány árnyalatok, vékony vonalak és színek nem néznek ki jól rajta.

A nyomdák általában fehér papírral dolgoznak, az alapszínt szükség esetén nyomtatással érik el. Az anyagában színezett papírt csak külön rendelésre lehet beszerezni.

A papír meghatározó tulajdonsága még a vastagsága, amit a négyzetméterenkénti tömegével adunk meg. 80g/m2-es a fénymásolópapír és 300 g/m2-es a névjegy vastagságú papír.

Anyagleadás és előkészítés a nyomdában

Ha nem nyomdakész PDF-et kap a nyomda, akkor a következő leadási feltételek teljesülésével tudja a leghatékonyabban, így legolcsóbban is elkészíteni a nyomatásra szánt meghívó szerkesztését:

 • Célszerű Word fájlban elkészíteni a forgatókönyvet, hogy pl. egy esküvői meghívón mi és hol szerepeljen. Ez tartalmazza az esküvői meghívóra kerülő szövegeket is.
 • A képeket, grafikákat külön állományban is el kell elküldeni a nyomda számára, ügyelve arra, hogy az nagy felbontásban kerüljön leadásra. Ez feltétele a tökéletes minőségű nyomtatásnak. 

 

TIPP Készítsen személyre szabott meghívót. Ha meg van a meghívó alap grafikája és táblázatban a nevek, akkor perszonalizálással nyomdánk névre szólóan nyomtatja ki a meghívókat, személyesebbé téve így azokat. Természetesen a grafika elkészítésében is tudunk segítséget nyújtani.

 

Esküvői és egyéb meghívók nyomtatásával, készítésével kapcsolatos árajánlatkérés

Nyomdai árajánlatkéréskor a következő paramétereket kell megadni a meghívó nyomtatáshoz:

 • A munka elnevezése a könnyebb beazonosításhoz szükséges – ebben az esetben pl. Esküvői meghívó.
 • Pontos példányszám meghatározása.
 • A meghívó vágott (amennyiben hajtva van, úgy a hajtott méretet), azaz kész mérete milliméterben megadva. A méret kiválasztásáról bővebben lent írunk.
 • Az esküvői és egyéb meghívók terjedelmének megadásánál az oldalak számát adjuk meg. Sima meghívónál ez 2, egyszer hajtottnál 4 stb. oldal.
 • A színek számának nyomdai meghatározásánál a 4+4 vagy 1+1 kifejezéssel a színes vagy fekete-fehér (esetleg direkt színű) nyomtatást határozzuk meg. A két szám (pl. 4+4) a lap két oldalára utal. Ezek szerint a nyomtatás lehet akár 4+1 vagy 2+2 szín is. A 4-es szám a 4 nyomdai alapszínt jelenti, amiből kikeverhető az összes többi szín is a nyomtatás során.
 • A papír meghatározása: esküvői és egyéb meghívó nyomtatásánál vastagabb műnyomó vagy kreatív papírt használunk. Amennyiben különleges papírra szeretné a megrendelő a nyomtatást és csak kis példányszámról van szó, úgy javasolni szoktuk a nyomtatásra kerülő ívek beszerzését, melynél a szükséges darabszám meghatározásában és a beszerzésben is segítünk.
 • Végül a kötés módját és egyéb kötészeti eljárásokat kell meghatároznunk. Az esküvői és egyéb meghívók készítése során leginkább bígelés és hajtást használunk, amennyiben több oldalas meghívóról van szó. 

 

Meghívó nyomtatás - Budapest

 

Kérjen nyomdánktól ajánlatot esküvői, céges vagy egyéb meghívó nyomtatására, készítésére
Budapesti nyomdánk vállalja meghívó nyomtatását pár darabtól több ezer darabig. Várjuk szíves megkeresését. Elérhetőségeinket a Nyomdánk elérhetőségei menüpontban találja.

 

Kulcsszavak: céges meghívó nyomtatás, esküvői meghívó nyomtatása, tervezés, nyomdai előkészítés

 

Co-Print nyomda - szórólap készítés és egyéb nyomdai anyagok nyomtatása

Ha szórólapot, prospektust, meghívót, könyvet, vagy bármilyen más

nyomdaterméket szeretne készíttetni, keressen minket.

Co-Print NYOMDA - elérhetőségeink, árajánlatkérés nyomtatáshoz

 

 


 

Ha bármilyen kérdése van a cikk témájával kapcsolatban, azt felteheti a Facebookon bejegyzése alatt.

 

Ha hasznosnak találja az írásokat, kérjük ajánlja másoknak is!

 

A cikkek megjelenését nyomon tudja követni:

Facebookon: https://www.facebook.com/CoPrintNyomda

Google Pluson: https://plus.google.com/+CoPrintNyomdaipariKftBudapest

Twitteren: https://twitter.com/CoPrintNyomda

Feliratkozás hírlevélre: http://eepurl.com/bCGIuD

a képek pedig a Pinteresten tekinthetők meg: https://www.pinterest.com/coprintnyomda/

  Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!Csatlakozzon GooglePlus oldalunkhoz!Csatlakozzon Twitter oldalunkhoz!Csatlakozzon Printerest oldalunkhoz!Iratkozzon fel hírlevelünkre


A cikkek, a cikkek egyes részének vagy a képeknek másolása, más oldalon történő megjelentetése a Co-Print Nyomdaipari Kft. írásbeli engedélye nélkül tilosak! Co-Print Kft. – Minden jog fenntartva!

 Megosztom, mert érdekes!      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztom, mert érdekes:

Nyomdánk elérhetőségei

CO-PRINT Nyomdaipari Kft.

Címünk: 1123 Bp., Alkotás u. 39/A
(bejárat a Kiss János
altábornagy utcából)

Telefon: (+36-1) 213-9340
Telefon/fax: (+36-1) 214-4096
Árajánlatkérés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Co-Print nyomda - Megbízható cég tanúsítvány

Csatlakozzon! Tanfolyam a FB-on!

Keresés

SZÓTÁR

Ha nem ismeri egy nyomdai kifejezésnek a jelentését, nézze meg a nyomdával, nyomtatással kapcsolatos szakmai szótárunkat:

SZÓTÁR

 

Folyamatos online nyomdai tanfolyamunkat eléri a Facebook oldalunkon.

Tanfolyami hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes nyomdai és kiadványszerkesztői tanfolyamunkra, melyet hetente publikálunk a Facebookon.:

Tanfolyamra iratkozom

 

Hírlevélben tudásanyagokat és cikkeket csak 1-2 havonta küldünk.