Digitális és ofszet

nyomda

Szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, meghívó és egyéb termékek tervezése és nyomdai kivitelezése ofszet és digitális nyomtatással! Interaktív kiadványok, e-könyv és honlap készítése!

Kiegészítő szolgáltatásaink nyomtatáshoz, elektronikus kiadványhoz, honlapkészítéshez egyaránt

megszemélyesítés, DM reklám levél készítés, qr-kód generálás, vonalkód, sorszámozás készítés

 

Legtöbb esetben házon belüli megoldással, esetenként megbízható alvállalkozóval kiegészítő szolgáltatásokat végzünk, ami még eredményesebbé, teljesebbé teszi a készíteni kívánt nyomtatványt vagy elektronikus anyagokat (e-book, honlap). Ezekkel a plusz szolgáltatásokkal időt takarítunk meg megrendelőink számára annak kapcsán, hogy egy helyen van lehetőségük elvégeztetni a feladatokat.

 

Kiegészítő szolgáltatásaink: megszemélyesítés, DM reklám levél készítés, qr-kód generálás, vonalkód, sorszámozás készítésMegszemélyesítés (perszonalizálás)

A perszonalizált nyomtatással a nyomat egy részén változó adatokat tüntetünk fel. Ezzel személyre szólóvá tehetjük kiadványainkat. Ennek nagy jelentősége van a célirányos reklámozásnál és a nyomdák nagy része nem jelentkezik ilyen technológiával. Felmérések szerint jóval többen olvassák el, nézik meg azokat a megszemélyesített reklámokat, amelyek névre szólnak és olyan tartalommal, képpel rendelkeznek, melyek a címzettet érdekelhetik. A megszemélyesítés lényege pedig ez. Megfelelő adatbázis alapján például összeállítható, hogy a címzett megszólítása tegező vagy magázó formában történjen, férfi/nő esetében autó vagy virág képe jelenjen meg a szövegben. Ha nem is hozunk létre ilyen összetett levelet, már az nagy segítség a megszemélyesítés, DM levél készítése során, ha csak a címzett mezőt nem egyenként kell felragasztanunk előre kinyomtatott etikettel, hanem ez közvetlenül a nyomaton szerepel.

   Nyomdánkban mivel lehetőség van a digitális is ofszet nyomtatásra, így a kettő technológia kombinálásával még gazdaságosabbá tehető a megszemélyesítés, megszemélyesített nyomtatás. Ezek szerint például kinyomtatunk egy színes prospektust több ezer példányban, majd a címoldalra digitálisan nyomtatjuk felül a megszemélyesített tartalmat. Ez, ha csak digitálisan történne, maga a nyomtatás ára akár a többszörösét is elérné.

Felhasználási területek: személyre szabott termékismertetők, megszemélyesítés, DM levelek, névre szóló nyomtatványok, reklám kuponok, nagy mennyiségű oklevél stb.

QR kódNyomdánk elérhetősége Budapesten a tizenkettedik kerületben - QR kódban

A QR-kód egy kétdimenziós vonalkód (tulajdonképpen pontkód), amit a japán Denso-Wave cég fejlesztett ki 1994-ben. Nevét az angol Quick Response (=gyors válasz - qr kód) rövidítéséből kapta, egyszerre utalva a gyors visszafejtési sebességre, és a felhasználó által igényelt gyors reakcióra. (Wikipedia)

   A QR kód bármely okos telefonnal vagy erre készült olvasóval betölthető és átalakítható például névjeggyé vagy leírássá. A QR kód 3 sarkában lévő négyzet miatt a tájolás meghatározása is mellőzhető, illetve az ábra kódjának beállításától függően lehetőség van 7, 15, 25 vagy akár 30 %-os hibahatár beállítására is, azaz ha megsérül a QR kód bizonyos százaléka, továbbra is teljes értékű információt mutat.

Felhasználási területek: pl. névjegykártya hátoldalára helyezett QR kód vagy bármely reklámhordozó nyomat (szórólap, prospektus, brossúra), ahol értelme van, hogy a vevő gyorsan el tudja menteni vagy meg tudja nézni egy termék weblapját a QR kód alapján vagy egyszerűen csak egy cég/személy névjegykártyáját elmentse okos telefonjába a QR kód beolvasásával.

VonalkódISBN, ISSN, EAN-8, EAN-13 vonalkódkészítés és nyomtatás

A vonalkód olyan gépek által optikailag leolvasható kód, amelynél különböző vastagságú függőleges világos és sötét közök, illetve vonalak meghatározott váltakozása fejezi ki az információt. Leggyakoribb felhasználási területe a kereskedelem, például az áruk csomagolásán, amely lehetővé teszi az áru következő adatainak gyors azonosítását: a gyártó ország, a gyári szám,a termék cikkszáma.

   Vonalkód jelképekkel megjelenített azonosító számok lehetővé teszik a gépek számára az elektronikus leolvasást, melynek eredményeképpen használata nagyban segíti és gyorsítja az információ áramlását a bolti pénztáraknál, raktári átvételnél, illetve minden olyan helyen, ahol az üzleti folyamatokban szükséges. (Wikipedia)

Felhasználási területek: pl. jegyek sorszámozása vonalkóddal (utazási jegy, ebédjegy stb.), könyv cikkszámának feltűntetése.

Sorszámozás, sorszám készítés, nyomtatás

Sorszámozás

A sorszámozás használata hasonló a vonalkódhoz, itt azonban a vonalakat elhagyjuk. Ez beolvasó készülékkel nem olvasható, viszont az emberek számára jobban értelmezhető. E szerint változik a felhasználási terület is a vonalkód esetében.

Felhasználási területek: pl. jegyek sorszámozása (ahol nincs vonalkódolvasó – ebédjegy), sorszámozott könyveknél. Az ISBN számnál is sorszámozás alapján működik a kód generálása.

PDF űrlap

Interaktív PDF és PDF űrlap készítése - nyomtatás elektronikusan

Az interaktív űrlap (interaktív PDF) segítségével számítógépen és nyomtatva is kitölthetünk pl. egy jelentkezési vagy adatlapot. Jelölő ikonok, lista, szám vagy szövegmezők segítségével vezetheti végig a jelentkezőket, kitöltőket. Ezt ugyan meg lehet Wordben is csinálni, de gondolja végig, hogy mennyi idő egy ilyen űrlap kiértékelésének az ideje. Több 1 000 összetett űrlap napokat jelent sok adminisztrátor részére. A PDF űrlap kitöltése után azonban percek alatt megvan a kiértékelés táblázat formájában. Mindamellett esztétikus megjelenést is biztosít és megakadályozza a szöveg szétesését a különböző gépeken.

FotózásFotózás, fényképezés, tárgyfotózás nyomdai minőségben

Külső munkatársaink segítségével biztosítjuk, helyszíni, tárgyi vagy akár stúdiófotózást is. 

 

 

...és minden, ami hozzá kapcsolódik...

Tapasztalatunk azt mutatja, hogy legnagyobb segítséget az jelenti megrendelőink számára, ha megértjük, hogy milyen célokat szeretne elérni és ennek megvalósításában a lehető legtöbb segítséget nyújtjuk. Kapcsolataink révén minden, ami az elektronikus vagy nyomtatott kiadványterjesztéssel kapcsolatba hozható, segítséget, ötletet nyújtunk a lehetséges megoldások megtalálásában, véghezvitelében.

 

Bármilyen különleges ötlete van, segítünk megvalósításának kitalálásában!

 

 

Kulcsszavak: megszemélyesítés, qr-kód, vonalkód, sorszámozás készítés

 

 

 

Megosztom, mert érdekes:

Nyomdánk elérhetőségei

CO-PRINT Nyomdaipari Kft.

Címünk: 1123 Bp., Alkotás u. 39/A
(bejárat a Kiss János
altábornagy utcából)

Telefon: (+36-1) 213-9340
Telefon/fax: (+36-1) 214-4096
Árajánlatkérés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Co-Print nyomda - Megbízható cég tanúsítvány

Nyomda: referenciáink

Csatlakozzon! Tanfolyam a FB-on!

Keresés

SZÓTÁR

Ha nem ismeri egy nyomdai kifejezésnek a jelentését, nézze meg a nyomdával, nyomtatással kapcsolatos szakmai szótárunkat:

SZÓTÁR

 

Folyamatos online nyomdai tanfolyamunkat eléri a Facebook oldalunkon.

Tanfolyami hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes nyomdai és kiadványszerkesztői tanfolyamunkra, melyet hetente publikálunk a Facebookon.:

Tanfolyamra iratkozom

 

Hírlevélben tudásanyagokat és cikkeket csak 1-2 havonta küldünk.

 

 

Nyomdatermékre van szüksége? Nyomdánkban megvalósíthat bármilyen nyomda által előkészített vagy elektronikus kiadványt, mint például szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, nyomtatványok, tájékoztató anyagok, újság, meghívó, jegy- és jegyzettömb, öntapadó, plakát, boríték. Cégünk mint nyomda vállalja: előkészítés, kiadványszerkesztés, nyomtatás, kötészetet, sőt, még honlapot és e-book e-könyv-et is készít.

   A következőkben pedig a kereső robotokhoz szólunk! Keresők! Ahhoz, hogy a nyomtatni vágyó megrendelőink megtalálják nyomdánkat, kénytelenek vagyunk ide is írni olyan kulcsszavakat, mint például a nyomda vagy nyomtatás, de olyat is, mint szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, nyomtatványok, tájékoztató anyagok, újság, meghívó, jegy- és jegyzettömb, öntapadó, plakát, boríték vagy weblap, más néven honlapkészítés. Azt is megírjuk, hogy a nyomda Budapesten, a XII. kerületben (tizenkettedik) található, de könnyen megközelíthető a II. (második), I. (első) vagy XI. (tizenegyedik) kerületből is. Parkoló hely van, az Alkotás úton ingyenes. Szeretnénk, ha a nyomda megtalálható lenne, hogy megrendelőink a szórólap, prospektus, könyv, levélpapír vagy bármilyen más nyomtatás, honlapkészítés (weboldal) készítés által elégedettségre tennének szert. Még egyszer, hogy nyilvánvaló legyen: nyomda és nyomtatás, e-könyv (e-book) és honlapkészítés.

   A Facebook oldalunkon rendszeresen közlünk hasznos információkat, nyomda általi megoldásokat és egyéb, a kiadványszerkesztésről, anyagleadásról, e-book (e-könyv) készítés részleteiről vagy a színek használatáról szóló leírásokat. Ha feliratkozik, lehetősége lesz helyesen átadni a nyomtatásra szánt nyomdai anyagot, hogy ily módon mi is helyesen készíthessük el a nyomdaterméket.