Digitális és ofszet

nyomda

Szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, meghívó és egyéb termékek tervezése és nyomdai kivitelezése ofszet és digitális nyomtatással! Interaktív kiadványok, e-könyv és honlap készítése!

Levélpapír nyomtatás

 

Az alábbiakban a levélpapír nyomtatása kapcsán szeretnénk segítséget nyújtani a következő témákkal: árajánlatkérés minta, levélpapír szabványmérete, nyomtatási eljárások, anyag leadási sajátosságok a nyomtatáshoz.

 

Levélpapír nyomtatásával, készítésével kapcsolatos árajánlatkérés

Nyomdai árajánlatkéréskor a következő paramétereket kell megadni a levélpapír nyomtatáshoz:

 • A munka elnevezése: ez a könnyebb beazonosítás szükséges – ebben az esetben pl. Co-Print nyomda levélpapír.
 • Pontos példányszám meghatározása.
 • A levélpapír vágott, azaz kész mérete milliméterben megadva, bár ez a levélpapíroknál adott, mert a nyomtatás során A/4-es szabványméretet használunk (210x297 mm).
 • A levélpapír terjedelmének megadása akkor válik aktuálissá, ha levélpapír több lapból áll, nyomtatunk egy kezdő levélpapírt (pl. logóval, cégnévvel és elérhetőséggel), utána pedig további levélpapír nyomtatására is sor kerülhet, amin csak a logó szerepel.
 • A színek számának nyomdai meghatározásánál a 4+0 vagy 1+0 kifejezéssel a színes vagy feketefehér nyomtatást határozzuk meg. A két szám (pl. 4+0) a lap két oldalára utal. Ezek szerint a nyomtatás lehet akár 4+0 vagy 2+2 szín is. A 4-es szám a 4 nyomdai alapszínt jelenti, amiből kikeverhető az összes többi szín is a nyomtatás során. Ha a levélpapír nyomtatása során csak a logót és szöveget tűntetünk fel és a logónk pedig csak 1 színt tartalmaz a feketén kívül, akkor 2+0-ként jelöljük.
 • A papír meghatározása: levélpapír nyomtatására legtöbbször a 80 g-os ofszet papírt használjuk, külön kérésre ez lehet 90 g-os papír is.
 • Végül a kötés módját és egyéb kötészeti eljárásokat kell meghatároznunk. A levélpapír nyomtatása, készítése vágással fejeződik be, amikor kész méretre vágjuk a papírt.

Nyomtatási eljárások a levélpapír készítése során

Nyomdánk a levélpapír nyomtatáshoz használható mindkét ívnyomtatási technológiával rendelkezik, melynek kiválasztásakor legfőképpen a példányszámot vesszük figyelembe.

 1. Ofszet nyomtatás: jellemzően nagyobb példányszámban történő jegyzetpapír nyomtatás esetén gazdaságos. 4-500 példánytól éri meg a nyomtatás, de az ofszet nyomdai alapköltségek miatt leginkább 2 000 db-tól gazdaságos.
 2. Digitális nyomtatás: 5-150 db-ig gazdaságos az ofszet nyomtatással szemben.

Levélpapír esetében ritkán változik a tartalom, így hacsak nem mintáról van szó, jellemzően az ofszet nyomtatás bizonyul ésszerűnek.

 

Anyagleadás, szerkesztés a levélpapír nyomtatása esetében

Ha nem nyomdakész PDF-et kapunk, akkor a következő leadási feltételek teljesülésével tudjuk a leghatékonyabban, így legolcsóbban is elkészíteni a nyomatásra szánt levélpapír szerkesztését:

 • Célszerű Word fájlban elkészíteni a forgatókönyvet, hogy a jegyzettömb borítóján és lapjain mi és hol szerepeljen. Ez közben tartalmazza a jegyzettömbre kerülő szövegeket is.
 • A képeket és arculati elemeket kérjük külön állományban is elküldeni, ügyelve arra, hogy a képek nagy felbontásban, a logó pedig vektoros formában kerüljön leadásra. Ez feltétele a tökéletes nyomtatásnak.

 

Kérjen nyomdánktól ajánlatot levélpapír nyomtatásra, levélpapír készítésre

Budapesti nyomdánk vállalja levélpapír nyomtatását. Várjuk szíves megkeresését. Elérhetőségeinket a Nyomdánk elérhetőségei menüpontban találja.

 

Levélpapír szerkesztés és nyomtatás

 

Amennyiben más nyomdai termékek érdeklik, válasszon az alábbiak közül:

Boríték nyomtatás

Füzet nyomtatás

Jegyzettömb nyomtatás

Könyv nyomtatás

Levélpapír nyomtatás

Meghívó nyomtatás

Névjegy nyomtatás

Prospektus nyomtatás

Szórólap nyomtatás

 

Kulcsszavak: levélpapír, céges levélpapír, nyomdatatás, levélpapír nyomtatás, Budapest, budapesti nyomda

 

Megosztom, mert érdekes:

Nyomdánk elérhetőségei

CO-PRINT Nyomdaipari Kft.

Címünk: 1123 Bp., Alkotás u. 39/A
(bejárat a Kiss János
altábornagy utcából)

Telefon: (+36-1) 213-9340
Telefon/fax: (+36-1) 214-4096
Árajánlatkérés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Co-Print nyomda - Megbízható cég tanúsítvány

Csatlakozzon! Tanfolyam a FB-on!

Keresés

SZÓTÁR

Ha nem ismeri egy nyomdai kifejezésnek a jelentését, nézze meg a nyomdával, nyomtatással kapcsolatos szakmai szótárunkat:

SZÓTÁR

 

Folyamatos online nyomdai tanfolyamunkat eléri a Facebook oldalunkon.

Tanfolyami hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes nyomdai és kiadványszerkesztői tanfolyamunkra, melyet hetente publikálunk a Facebookon.:

Tanfolyamra iratkozom

 

Hírlevélben tudásanyagokat és cikkeket csak 1-2 havonta küldünk.