Digitális és ofszet

nyomda

Szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, meghívó és egyéb termékek tervezése és nyomdai kivitelezése ofszet és digitális nyomtatással! Interaktív kiadványok, e-könyv és honlap készítése!

Mostantól lebukik, aki képet hamisít

Kép retusálása

Korábbi cikkünknél már írtunk róla, hogy olykor nem éppen becsületes eljárás egy kép tartalmának megváltoztatása. Most ennek vége. A Photoshop CC 2015-ben kiadott frissítésében már szerepel egy olyan funkció, amivel a retusált képek korábbi fázisai könnyen visszaállíthatók.

 

 

„A bölcs

egyenes és mást meg nem rövidít,

önzetlen és mást meg nem károsít,

igaz és semmit meg nem hamisít,

fény, de nem vakít.”

(Lao-ce)

 

   Korábbi cikkünknél már írtunk róla, hogy olykor nem éppen becsületes eljárás egy kép tartalmának megváltoztatása. Most ennek vége. A Photoshop CC 2015-ben kiadott frissítésében már szerepel egy olyan funkció, amivel a retusált képek korábbi fázisai könnyen visszaállíthatók. Ennek az új program résznek a létrehozását az tette szükségessé, hogy a World Press Photo fotópályázatán a zsűri a nevezők negyedét kénytelen volt kizárni a versenyből, mert olyan képszerkesztési eszközöket használtak, melyek mindig is elfogadhatatlanok voltak a sajtófotó műfajában.

   Az új Photoshop CC funkció ennek kiküszöbölésére született és számon tart bármilyen retusálást, torzítást, amit a szerkesztő elvégez. Az Adobe és a WPO közösen dolgozta ki az eljárást, melyben a megoldást a felhő alapú képszerkesztésben találták meg. Bármilyen módosítás feltöltésre kerül az Adobe felhő szolgáltatásába, így ez bármikor vissza is ellenőrizhető JPG, GIF, PNG vagy TIFF képek esetén. Egyetlen feltétele a működésnek, hogy a szerkesztőnek online kapcsolatban kell lennie.

   Rögtön meg is jelentek az új funkció elleni tiltakozók az Amerikai Színésznők Egyesülete és Észak-Korea külügyminisztériuma személyében, akik ezt a szólásszabadság durva megsértésének tartják.

Részünkről örülünk, hogy semmilyen politikai vagy háborús esemény meghamisítása nehezebbé válik. Győzzön az igazság!

    Természetesen más az, amikor egy prospektus nyomtatása esetén javítjuk fel a képet vagy helyezzük a terméket más háttér elé. Bár még itt is érdemes odaírni a kép alá, ha nagyobb módosításokon esett át, hogy a kép csak szemléltetés – csalódást okozhat a vásárló vagy megrendelő számára, ha nem azt kapja, amit megérdemelt és ez senkinek sem jó.

 

Kép retusálása

 

Forrás: Printscreen.hu

 

Nyomtatás előtt a kiadványszerkesztés során előkészítjük a képeket is. A színeket korrigáljuk, a képminőséget javítjuk, hogy az megfelelő minőségben kerüljön nyomtatásra.

 

 Megosztom, mert érdekes! 

 

Megosztom, mert érdekes:

Nyomdánk elérhetőségei

CO-PRINT Nyomdaipari Kft.

Címünk: 1123 Bp., Alkotás u. 39/A
(bejárat a Kiss János
altábornagy utcából)

Telefon: (+36-1) 213-9340
Telefon/fax: (+36-1) 214-4096
Árajánlatkérés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Co-Print nyomda - Megbízható cég tanúsítvány

Csatlakozzon! Tanfolyam a FB-on!

Keresés

SZÓTÁR

Ha nem ismeri egy nyomdai kifejezésnek a jelentését, nézze meg a nyomdával, nyomtatással kapcsolatos szakmai szótárunkat:

SZÓTÁR

 

Folyamatos online nyomdai tanfolyamunkat eléri a Facebook oldalunkon.

Tanfolyami hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes nyomdai és kiadványszerkesztői tanfolyamunkra, melyet hetente publikálunk a Facebookon.:

Tanfolyamra iratkozom

 

Hírlevélben tudásanyagokat és cikkeket csak 1-2 havonta küldünk.