Digitális és ofszet

nyomda

Szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, meghívó és egyéb termékek tervezése és nyomdai kivitelezése ofszet és digitális nyomtatással! Interaktív kiadványok, e-könyv és honlap készítése!

Esküvői és egyéb meghívó nyomtatása, készítése

 

Az alábbiakban a meghívó nyomtatása kapcsán szeretnénk segítséget nyújtani a következő témákkal: árajánlatkérés minta, meghívó szabványméretei, nyomtatási eljárások, anyag leadási sajátosságok a nyomtatáshoz.

 

Esküvői és egyéb meghívók nyomtatásával, készítésével kapcsolatos árajánlatkérés

Nyomdai árajánlatkéréskor a következő paramétereket kell megadni a meghívó nyomtatáshoz:

 • A munka elnevezése: ez a könnyebb beazonosításhoz szükséges – ebben az esetben pl. Esküvői meghívó.
 • Pontos példányszám meghatározása.
 • Az esküvői meghívó vágott (amennyiben hajtva van, úgy a hajtott méretet), azaz kész mérete milliméterben megadva. A méret kiválasztásáról bővebben lent írunk.
 • Az esküvői és egyéb terjedelmének megadásánál az oldalak számát adjuk meg. Sima meghívónál ez 2, egyszer hajtottnál 4 stb. oldal.
 • A színek számának nyomdai meghatározásánál a 4+4 vagy 1+1 kifejezéssel a színes vagy feketefehér (esetleg direkt színű) nyomtatást határozzuk meg. A két szám (pl. 4+4) a lap két oldalára utal. Ezek szerint a nyomtatás lehet akár 4+1 vagy 2+2 szín is. A 4-es szám a 4 nyomdai alapszínt jelenti, amiből kikeverhető az összes többi szín is a nyomtatás során.
 • A papír meghatározása: esküvői és egyéb meghívó nyomtatásánál vastagabb műnyomó vagy kreatív papírt használunk. Amennyiben különleges papírra szeretné a megrendelő a nyomtatást és csak kis példányszámról van szó, úgy javasolni szoktuk a nyomtatásra kerülő ívek beszerzését, melynél a szükséges darabszám meghatározásában és a beszerzésben is segíthetünk.
 • Végül a kötés módját és egyéb kötészeti eljárásokat kell meghatároznunk. Az esküvői és egyéb meghívók készítése során leginkább bígelés és hajtást használunk, amennyiben több oldalas meghívóról van szó.

Ajánlott méretek az esküvői és egyéb meghívók nyomtatása kapcsán

Az esküvői és egyéb meghívók méretének kiválasztásánál jó, ha figyelembe vesszük azt, hogy a nyomtatásra kerülő ívekből hogyan vehető ki gazdaságosan a meghívó lapjainak mérete. Ez a papír minél teljesebb felhasználását szolgálja, ami a költségek csökkenésével és nem utolsó sorban a környezet védelmével is jár.

 

Ajánlott méretek esküvői és egyéb meghívók nyomtatás, készítés során:

 

Jelölés    Vágott méret
LA4         210 x 100 mm
A5           142 x 200 mm
A6           100 x 142 mm 

 

Nyomtatási eljárások az esküvői és egyéb meghívók készítése kapcsán

Nyomdánk a meghívók nyomtatáshoz használható két ívnyomtatási technológiával rendelkezik, melynek kiválasztásakor legfőképpen a példányszámot vesszük figyelembe.

 1. Ofszet nyomtatás: jellemzően nagyobb példányszámban történő meghívó nyomtatás esetén gazdaságos. 400-500 példánytól éri meg a nyomtatás.
 2. Digitális nyomtatás: 5-250 db-ig gazdaságos az ofszet nyomtatással szemben.

A két nyomtatási eljárás kedvezően nyomtatható példányszámai közötti mennyiség, mely nem nyomtatható egyik eljárás között sem kedvezően. Ez azonban függ a megadott paraméterektől is, például milyen méretű meghívót szeretnénk nyomtatni, illetve van-e rajta változó adat.

 

Anyagleadás és szerkesztés esküvői és egyéb meghívó nyomtatása esetében

Ha nem nyomdakész PDF-et kapunk, akkor a következő leadási feltételek teljesülésével tudjuk a leghatékonyabban, így legolcsóbban is elkészíteni a nyomatásra szánt esküvői vagy egyéb meghívó szerkesztését:

 • Célszerű Word fájlban elkészíteni a forgatókönyvet, hogy pl. egy esküvői meghívón mi és hol szerepeljen. Ez tartalmazza az esküvői meghívóra kerülő szövegeket is.
 • A képeket, grafikákat kérjük külön állományban is elküldeni, ügyelve arra, hogy nagy felbontásban kerüljön leadásra. Ez feltétele a tökéletes nyomtatásnak.

 

Kérjen nyomdánktól ajánlatot esküvői és egyéb meghívó nyomtatására, készítésére

Budapesti nyomdánk vállalja esküvői, céges és egyéb meghívó nyomtatását pár darabtól több ezer darabig. Várjuk szíves megkeresését. Elérhetőségeinket a Nyomdánk elérhetőségei  menüpontban találja.

 

Esküvői és egyéb meghívók nyomtatása

 

Amennyiben más nyomdai termékek érdeklik, válasszon az alábbiak közül:

Boríték nyomtatás

Füzet nyomtatás

Jegyzettömb nyomtatás

Könyv nyomtatás

Levélpapír nyomtatás

Meghívó nyomtatás

Névjegy nyomtatás

Prospektus nyomtatás

Szórólap nyomtatás

 

Kulcsszavak: meghívó, esküvői meghívó, báli meghívó, nyomdatatás, meghívó nyomtatás, Budapest, budapesti nyomda, esküvői meghívó nyomtatás

 

Megosztom, mert érdekes:

Csatlakozzon! Tanfolyam a FB-on!

Keresés

SZÓTÁR

Ha nem ismeri egy nyomdai kifejezésnek a jelentését, nézze meg a nyomdával, nyomtatással kapcsolatos szakmai szótárunkat:

SZÓTÁR

 

Folyamatos online nyomdai tanfolyamunkat eléri a Facebook oldalunkon.

Tanfolyami hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes nyomdai és kiadványszerkesztői tanfolyamunkra, melyet hetente publikálunk a Facebookon.:

Tanfolyamra iratkozom

 

Hírlevélben tudásanyagokat és cikkeket csak 1-2 havonta küldünk.