Digitális és ofszet

nyomda

Szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, meghívó és egyéb termékek tervezése és nyomdai kivitelezése ofszet és digitális nyomtatással! Interaktív kiadványok, e-könyv és honlap készítése!

Nyomdánk a fenntartható fejlődés és
környezettudatos gondolkodás szolgáltatásában

 

Nyomdai munkáink és számítógépes előkészítésünk kapcsán alapvető hozzáállásunk a környezet védelme és a technológiával járó káros anyagok  kibocsátásának csökkentése. Bár a nyomda papírt (így fát), a számítógépek és a hozzá kapcsolódó világháló sok energiát használ, elgondolásunk szerint mégis lehet mindkét tevékenységben a környezetünk védelméért tenni. 

 

Nyomdánkban a papírfelhasználásnál a következő szempontokat vesszük figyelembe a természet megóvása érdekében:Eco Label által védjegyzett papírra való nyomtatás nyomdánkban

 • Törekszünk arra, hogy csak olyan papírkereskedőtől vásároljunk alapanyagot, aki rendelkezik különböző környezetvédelmi tanúsítványokkal (pl. EU Öko).
 • Az ofszet nyomtatás során a beállás, beigazítás munkafolyamatban a korábban már használt, de a festékezéshez még használható papíríveket vesszük igénybe (beigazító ívek), így elkerüljük a fölösleges papír használatát.
 • Az előkészítés és korrektúra során törekszünk a minél kevesebb nyomtatásra, illetve a nyomtatás során a kisebb terjedelem érdekében a nagyobb helykihasználásra, a kisebb fokozatú betűméret megválasztására és a két oldalas nyomtatásra. Kisebb hibák esetén a számítógépen történő javítással csökkentjük a nyomtatási mennyiséget.
 • Az ívméret megválasztása során törekszünk a legjobb helykihasználásra, ami csökkenti az eselék mennyiségét, ezt akár olyan áron is, hogy felhívjuk a megrendelő figyelmét és javasoljuk, hogy összességében azonos költség mellett lehetősége van nagyobb méret vagy több felület kihasználására.
 • Motiváljuk a megrendelőt a minőségi és nem a mennyiségi megrendelésre, így egyeztetve össze a hatékony reklámhordozó felhasználását és a környezet kímélését.
 • Lehetőséget biztosítunk a megrendelő számára (kreatív munkáknál ösztönözzük) az újrahasznosított papír használatára.
 • Ha a termék funkcionalitásának megtartása független a papír minőségétől, előnyben részesítjük a felületkezelés nélküli klór és famentes papírokat.
 • A papíreseléket és a beigazító íveket gyűjtjük és újrahasznosítás céljából rendszeresen elszállíttatjuk.

Ökológiai fenntarthatóság a nyomtatási eljárás és munkafolyamat során:

 • A munkák sorrendjének meghatározása során törekszünk azok olyan ütemezésére, hogy a nyomás legkevesebb gépmosással, így festék és mosóvegyszerek felhasználásával történjen.

 • Nyomdánk a segédanyagok kiválasztása során visszatérően olyan piackutatást végez, amivel kiválasszuk és alkalmazzuk az emberre, ill. környezetre legkevésbé káros termékeket. Ennek fényében a következő segédanyagokat részesítjük előnyben: vízmennyiség csökkentését elősegítő anyagok, formaldehidet nem tartalmazó anyagok, biológiailag lebontható adalékok, izopropil-alkohol szükségességét csökkentő segédanyagok, oldószert nem tartalmazó anyagok, olajokat és szénhidrogéneket nem tartalmazó anyagok, alkohol (izopropanol vagy etanol) nélküli nyomtatást segítő anyagok, klórozás és aromás szénhidrogén nélküli tisztítószerek, klórszénhidrogén nélküli anyagok, intenzív, de egyben kíméletes hatású szerek, nem jelölésköteles anyagok, egyéb környezet- és egészségkárosító hatások nélküli anyagok.

 • A nyomtatási folyamat során felhasznált káros anyagokat a jogszabályoknak megfelelően, zárt tárolóegységekben gyűjtjük és összegyűlt mennyiségenként erre szakosodott és engedéllyel rendelkező alvállalkozóval (Eco-Real Kft., www.ecoreal.hu) elvitetjük megsemmisítés céljából.

Tudatos szemlélet a cégen belül:

Cégünk úgy alakította ki a munkahelyi körülményeket, a munkaköri leírásokat és a megrendelőkkel olyan ösztönzési rendszert alakított ki, ami elősegíti a fenntartható fejlődés és természet védelmének lehetőségét mind a cégen belül, mint pedig azon kívül. Ennek érdekében a következő feltételeket támasztjuk munkatársainkkal szemben és alakítja ki a munkakörnyezetet:

 • Minden irodai hulladékpapír összegyűjtésre kerül a géptermi papíreselékkel együtt újrahasznosítás céljából.
 • A dolgozók munkaköri leírásában szerepelnek az energiatakarékosság érdekében létrehozott eszközhasználati szempontok.
 • Az elektronikus munkaeszközök (számítógépek) olyan beállítással rendelkeznek, ami a legjobb energiafelhasználást biztosítja a működés és a készenléti állapot során.
 • Azok a készülékek, amelyek normál esetben folyamatos üzemelnek (szünetmentes táp, hálózati egységek), a munkán kívüli időszakban áramtalanításra kerülnek.
 • Lehetőség szerint olyan alkatrészekkel szereljük fel számítógépeinket, melyek energiatakarékos tanúsítvánnyal rendelkeznek (merevlemez, táp).

 

Nyomdánk kutatja azokat a módszereket, amelyek lehetőséget teremtenek a környezetbarát anyagok használatára és az energiatakarékosságra, ennek érdekében minden módszert kihasználunk, erre motiváljuk munkatársainkat, megrendelőinket is.

 

Előzetes egyeztetés alapján várjuk megrendelőink papírhulladékait is,
aminek újrahasznosítását biztosítjuk!

Fenntarthatóság, környezetvédelem és energiatakarékosság nnyomdánkban 

 

 

 

Megosztom, mert érdekes:

Nyomdánk elérhetőségei

CO-PRINT Nyomdaipari Kft.

Címünk: 1123 Bp., Alkotás u. 39/A
(bejárat a Kiss János
altábornagy utcából)

Telefon: (+36-1) 213-9340
Telefon/fax: (+36-1) 214-4096
Árajánlatkérés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Co-Print nyomda - Megbízható cég tanúsítvány

Nyomda: referenciáink

Csatlakozzon! Tanfolyam a FB-on!

Keresés

SZÓTÁR

Ha nem ismeri egy nyomdai kifejezésnek a jelentését, nézze meg a nyomdával, nyomtatással kapcsolatos szakmai szótárunkat:

SZÓTÁR

 

Folyamatos online nyomdai tanfolyamunkat eléri a Facebook oldalunkon.

Tanfolyami hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes nyomdai és kiadványszerkesztői tanfolyamunkra, melyet hetente publikálunk a Facebookon.:

Tanfolyamra iratkozom

 

Hírlevélben tudásanyagokat és cikkeket csak 1-2 havonta küldünk.