Digitális és ofszet

nyomda

Szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, meghívó és egyéb termékek tervezése és nyomdai kivitelezése ofszet és digitális nyomtatással! Interaktív kiadványok, e-könyv és honlap készítése!

Jegyzettömb nyomtatás

Az alábbiakban a jegyzettömb nyomtatása kapcsán szeretnénk segítséget nyújtani a következő témákkal: árajánlatkérés minta, jegyzettömb szabványméretei, nyomtatási eljárások, anyag leadási sajátosságok a nyomtatáshoz.

 

Jegyzettömb nyomtatásával, készítésével kapcsolatos árajánlatkérés

Nyomdai árajánlatkéréskor a következő paramétereket kell megadni a jegyzettömb nyomtatáshoz:

 • A munka elnevezése: ez a könnyebb beazonosításhoz szükséges – ebben az esetben pl. Céges jegyzettömb
 • Pontos példányszám meghatározása.
 • A jegyzettömb vágott, azaz kész mérete milliméterben megadva. A méret kiválasztásáról bővebben lent írunk.
 • A jegyzettömb terjedelmének megadásánál a jegyzettömbben szereplő lapok számát határozzuk meg.
 • A színek számának nyomdai meghatározásánál a 4+4 vagy 1+1 kifejezéssel a színes vagy feketefehér nyomtatást határozzuk meg. A két szám (pl. 4+4) a lap két oldalára utal. Ezek szerint a nyomtatás lehet akár 4+1 vagy 2+2 szín is. A 4-es szám a 4 nyomdai alapszínt jelenti, amiből kikeverhető az összes többi szín is a nyomtatás során.
 • A papír meghatározása: külön jelöljük a borító és a belív papírjait. Borító nyomtatásánál általában 300 g, belív nyomtatásánál pedig 80 g-ot szoktunk használni.
 • Végül a kötés módját és egyéb kötészeti eljárásokat kell meghatároznunk. A jegyzettömb készítése során leginkább ragasztás, néha tűzést használunk.

Ajánlott méretek a jegyzettömb nyomtatása kapcsán

A jegyzettömb méretének kiválasztásánál jó, ha figyelembe vesszük azt, hogy a nyomtatásra kerülő nyomdai ívekből hogyan vehető ki gazdaságosan a jegyzettömb lapjainak mérete. Ez a papír minél teljesebb felhasználását szolgálja, ami a költségek csökkenésével és nem utolsó sorban a környezet védelmével is jár.

 

Ajánlott méretek jegyzettömb nyomtatás, készítés során:

 

Jelölés          Vágott méret

A4                  205 x 287 mm (vagy 210 x 297 mm)

A5                  142 x 200 mm (vagy 148 x 210 mm)

A6                  100 x 142 mm (vagy 105 x 148 mm)

 

Nyomtatási eljárások a jegyzettömb készítése során

Nyomdánk a jegyzettömb nyomtatáshoz használható két ívnyomtatási technológiával rendelkezik, melynek kiválasztásakor legfőképpen a példányszámot vesszük figyelembe.

 1. Ofszet nyomtatás: jellemzően nagyobb példányszámban történő jegyzettömb nyomtatás esetén gazdaságos. 4-500 példánytól éri meg a nyomtatás, de az ofszet nyomdai alapköltségek miatt leginkább 1 000 db-tól gazdaságos.
 2. Digitális nyomtatás: 5-150 db-ig gazdaságos az ofszet nyomtatással szemben.

A két nyomtatási eljárás kedvezően nyomtatható példányszámai közötti mennyiség (kb. 150-400 darab) egy olyan holttér, mely nem nyomtatható egyik eljárással sem kedvező áron. Ez azonban függ a megadott paraméterektől is, például hány lapot tartalmaz a jegyzettömb, illetve van-e rajta változó adat.

 

Anyagleadás, szerkesztés a jegyzettömb nyomtatása esetében

Ha nem nyomdakész PDF-et kapunk, akkor a következő leadási feltételek teljesülésével tudjuk a leghatékonyabban, így legolcsóbban is elkészíteni a nyomatásra szánt jegyzettömb szerkesztését:

 • Célszerű Word fájlban elkészíteni a forgatókönyvet, hogy a jegyzettömb borítóján és lapjain mi és hol szerepeljen. Ez közben tartalmazza a jegyzettömbre kerülő szövegeket is.
 • A képeket és arculati elemeket kérjük külön állományban is elküldeni, ügyelve arra, hogy a képek nagy felbontásban, a logó pedig vektoros formában kerüljön leadásra nyomdánka. Ez feltétele a tökéletes nyomtatásnak.

Kérjen nyomdánktól ajánlatot jegyzettömb nyomtatásra, jegyzettömb készítésre

Budapesti nyomdánk vállalja jegyzettömb nyomtatását pár darabtól több ezer darabig. Várjuk szíves megkeresését. Elérhetőségeinket a Nyomdánk elérhetőségei menüpontban találja.

 

 Jegyzettömb nyomtatás, készítés

 

 

Amennyiben más nyomdai termékek érdeklik, válasszon az alábbiak közül:

Boríték nyomtatás

Füzet nyomtatás

Jegyzettömb nyomtatás

Könyv nyomtatás

Levélpapír nyomtatás

Meghívó nyomtatás

Névjegy nyomtatás

Prospektus nyomtatás

Szórólap nyomtatás

 

Kulcsszavak: jegyzettömb, jegyzettömbök, nyomtatás, jegyzettömb nyomtatás, Budapest, budapesti nyomda, készítés, jegyzettömb készítés

 

Megosztom, mert érdekes:

Csatlakozzon! Tanfolyam a FB-on!

Keresés

SZÓTÁR

Ha nem ismeri egy nyomdai kifejezésnek a jelentését, nézze meg a nyomdával, nyomtatással kapcsolatos szakmai szótárunkat:

SZÓTÁR

 

Folyamatos online nyomdai tanfolyamunkat eléri a Facebook oldalunkon.

Tanfolyami hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes nyomdai és kiadványszerkesztői tanfolyamunkra, melyet hetente publikálunk a Facebookon.:

Tanfolyamra iratkozom

 

Hírlevélben tudásanyagokat és cikkeket csak 1-2 havonta küldünk.