Digitális és ofszet

nyomda

Szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, meghívó és egyéb termékek tervezése és nyomdai kivitelezése ofszet és digitális nyomtatással! Interaktív kiadványok, e-könyv és honlap készítése!

Ingyenes, online nyomdai és kiadványszerkesztői tanfolyamot indítottunk

Egy kiadvány szerkesztését milyen szabályok, ajánlások határozzák meg? Hogyan hatnak ránk a színek és mikor, melyiket használjuk? Milyen vastagságú és felületű papírra nyomtassunk? Milyen nyomtatási, felületnemesítési és kötészeti eljárások vannak és mikor melyiket alkalmazzuk?

 

Iratkozzon fel közösségi oldalainkra,

hogy a tudásanyagok megjelenésekor elsőként értesüljön róla!

  Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!  Csatlakozzon GooglePlus oldalunkhoz!  Csatlakozzon Twitter oldalunkhoz!  Csatlakozzon Printerest oldalunkhoz!Iratkozzon fel hírlevelünkre


 

Képeslap készítésről, nyomtatásról

Képeslap nyomtatás, készítésA képeslap küldése az internet terjedésével párhuzamosan csökkent, mégis sokan vásárolnak képeslapot utazásuk alatt és még mindig sokan gyűjtik azt. Ebben a cikkben megnézzük, hogy ha saját képeslap nyomtatását tervezünk, mit kell tudnunk a papírról, méretről és a tervezésnél mire kell figyelni.

 

 

 

 

Bővebben...

Tudnivalók a meghívó készítésről, nyomtatásról

Meghívó nyomtatás, készítésA meghívó olyan alkalmi nyomdai termék, mely információt nyújt magán vagy üzleti események megrendezéséről és erre invitálja is a címzettet. Most megnézzük milyen méretre, milyen papírra és milyen nyomdai eljárással érdemes nyomtatni a meghívókat.

 
 

Bővebben...

Boríték tervezés, készítés

Boríték nyomtatás, készítés 

A boríték típusairól már írtunk egy korábbi cikkünkben, most megnézzük, hogy milyen lehetőségek vannak a nyomtatásra, mikor nyomtassunk borítékra és mit vegyünk figyelembe a szerkesztés során.

 
 

Bővebben...

Levélpapír készítésről

Levélpapír nyomtatás, készítés 

A levélpapír olyan logóval és egyéb adatokkal előre megnyomtatott A/4-es lap, melyre a levél tartalmát irodai nyomtatóval nyomtatják rá. Mit kell még tudni róla? Milyet készítsjünk?

 

 

 

Bővebben...

Jegyzettömb készítésről

Jegyzettömb nyomtatás, készítés 

A jegyzettömb egy olyan sok lapból álló, általában fejben ragasztott jegyzetelésre alkalmas tömb, ami kiváló reklámhordozó is egyben. Mit kell még tudni róla? Milyet készítsünk?

 

 

 

Bővebben...

A névjegykártyáról

Névjegy készítése, nyomtatása

 

Névjegykártya készítéssel egy olyan bemutatkozó kártyát hozunk létre, amely lehetőséget ad új emberekkel történő találkozás során kapcsolati adataink átadására. Az, hogy hogyan néz ki a névjegykártya, befolyásolja, hogy hogyan fog emlékezni ránk. Most megnézzük, hogy ezt hogyan tudjuk kedvezőbbé tenni tartalmi és formai eszközökkel.

Bővebben...

Könyv szerkesztés és nyomtatás (1. rész)

Könyv szerkesztés és nyomtatásA könyv nyomdai úton előállított, tipográfiai szabályok által megtervezett igényes ipari termék, amely gondolatokat, ismereteket és értékeket közvetít. Megannyi féle könyvet tartott már mindenki a kezében, de vajon mi különbözteti meg egyiket a másiktól és mikor melyiket használjuk könyv a nyomtatás tervezésénél? Az első részben megnézzük a könyv formai kialakítását.

Bővebben...

Prospektus tervezés és nyomtatás

 

Prospektus nyomtatásA prospektus latin eredetű szó, jelentése pedig reklámszerű ismeretanyag. A prospektus olyan nyomdai termék, mely szolgáltatások vagy tárgyak reklámozására készül eladás céljából.

Mit tartsunk szem előtt, ha prospektust tervezünk nyomtatás és terjesztés céljából?

Bővebben...

Szórólap nyomtatás – hogyan?

Szórólap nyomtatás 1956-ból

Az egyik leghatásosabb helyi ismertséget biztosító nyomdai termék a szórólap. Szívesebben vásárolnak az otthonhoz vagy munkahelyhez közel az emberek, mint távolabbi üzletből, boltból, ahova nehézkes az eljutás. A szórólapok hatásossága függ annak kialakításától, és az is fontos, hogy gazdaságos legyen a nyomdai előállítása. De vajon milyen lehetőségeink vannak rá? Megnézzük…

 

Bővebben...

Képretusálás és folyamata 11 lépésben

Kép retusálás nyomtatás előttA nyomdatechnika és számítógépes rendszerek fejlődésével egyre gyakoribbá válik, hogy meg kell kérdőjeleznünk egy kép hitelességét. Hol van az a határ a retusálása során, a kép nyomtatása előtt, amit még megtehetünk annak érdekében, hogy ne hamisítsuk meg a képet?

   Mi az ami a kép mondanivalóját erősíti és mi az ami ezt megváltoztatja a nyomtatás után?

Egyáltalán hogyan hozható jó formába egy kép, ami egy könyvborító vagy prospektus borítójára kerül?

 

Bővebben...

Megosztom, mert érdekes:

Nyomdánk elérhetőségei

CO-PRINT Nyomdaipari Kft.

Címünk: 1123 Bp., Alkotás u. 39/A
(bejárat a Kiss János
altábornagy utcából)

Telefon: (+36-1) 213-9340
Telefon/fax: (+36-1) 214-4096
Árajánlatkérés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Co-Print nyomda - Megbízható cég tanúsítvány

Csatlakozzon! Tanfolyam a FB-on!

Keresés

SZÓTÁR

Ha nem ismeri egy nyomdai kifejezésnek a jelentését, nézze meg a nyomdával, nyomtatással kapcsolatos szakmai szótárunkat:

SZÓTÁR

 

Folyamatos online nyomdai tanfolyamunkat eléri a Facebook oldalunkon.

Tanfolyami hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes nyomdai és kiadványszerkesztői tanfolyamunkra, melyet hetente publikálunk a Facebookon.:

Tanfolyamra iratkozom

 

Hírlevélben tudásanyagokat és cikkeket csak 1-2 havonta küldünk.