Digitális és ofszet

nyomda

Szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, meghívó és egyéb termékek tervezése és nyomdai kivitelezése ofszet és digitális nyomtatással! Interaktív kiadványok, e-könyv és honlap készítése!

Prospektus tervezés és nyomtatás

 

Prospektus nyomtatásA prospektus latin eredetű szó, jelentése pedig reklámszerű ismeretanyag. A prospektus olyan nyomdai termék, mely szolgáltatások vagy tárgyak reklámozására készül eladás céljából.

Mit tartsunk szem előtt, ha prospektust tervezünk nyomtatás és terjesztés céljából?

 

„A jó marketinges tud úgy gondolkodni, mint a vevője.
Tán még azt is el tudja képzelni,
hogy érzi magát a szupermarket polcán egy üveg juharszirup. 
(P. Neuburg)A prospektus nyomtatásának előkészítése során meg kell határoznunk annak formáját, terjedelmét, színhasználatát. Ennek kapcsán és a nyomdai árajánlatkéréshez a következő szempontokat érdemes meghatároznunk és elküldenünk a nyomdának.

 

Mit kell végiggondolnunk a prospektus
szerkesztése és nyomtatása előtt?

  • Milyen termékeket vagy szolgáltatásokat szeretnénk hirdetni? A szórólap nyomtatással, készítéssel ellentétben, ahol egy, max. két kép kerülfelhasználásra, a termékek listája lehet kedvcsináló, tartalmazhat kedvezményes vagy akciós listát és felölelheti a teljes termékpalettát.

  • Milyen célból szeretnénk prospektust nyomtatni? A kiadvány készülhet már meglévő megrendelőknek szóló katalógusként, de lehet cél új megrendelőknek szóló prospektus készítés is. A tartalmat e szerint érdemes megválogatni. Első esetben inkább a terméklista a fontos, utóbbi esetben fontos a kedvcsinálás is a vásárlásra.

  • Színes legyen-e a prospektus? A színes nyomtatás látványosabb, viszont kevésbé kedvező a költség tekintetében. Itt nyomdánk lehetőségként szokta felkínálni az úgynevezett duplex nyomtatást (két szín kombinációjából történik a nyomtatás) vagy a fekete-fehér nyomtatást. A duplex nyomtatás néha még látványosabb is, mint a színes nyomtatás, de tény, hogy bizonyos termékek vagy szolgáltatások megjelenítésénél nem használható.

  • Milyen formájú legyen a prospektus? Mindenképpen érdemes nyomdai szabványméretet választani, mert ez vehető ki gazdaságosan a nyomott ívből. Szem előtt kell tartani a használhatóságot (zsebre vágható, lefűzhető legyen vagy kilógjon a többi prospektussal összerakott sorból) és a tartalmat is. A tartalmi szempont azért fontos, mert ha hozzáigazítjuk a nyomdatermékeket a formához, sokkal áttekinthetőbb a kiadvány.

  • Milyen papírt használjunk a nyomtatás során? A papír kiválasztásánál legfőbb szempont a színek használata. Színes nyomtatás esetén műnyomó, fekete-fehér vagy duplex nyomtatás esetén elég az ofszet minőség. A borító készítését érdemes vastagabb (200, 300 g-os papír)  a belívet valamivel vékonyabb, de nem áttetsző papírra nyomtatni (80-130 g-os papír).

  • Mennyi pénzt szeretnénk áldozni a prospektus nyomtatására? Ez a kérdés az előző pontokkal van összefüggésben. Minél több terméket szeretnénk megjeleníteni, annál nagyobb lesz a terjedelem. Ugyancsak az oldalak számát befolyásolja a nyomtatott képek nagysága, ami viszont vonzóbbá teszi a prospektust (ugyan úgy, ahogy a szín is). A nyomtatási ár mindig egyedi, és a nyomda számolja ki.

 

Prospektus, brossúra nyomtatása

A grafikai tervezés során a következő szempontokat figyelembe véve sokkal átláthatóbb és látványosabb, ezáltal tetszetősebb kiadványt készíthetünk.

 

Milyen tartalmi szempontokra figyeljünk
a prospektus nyomdába adása előtt?

  • Elég látványos a borító? A borító az első amit meglát a vásárló, így érdemes egy látványos képet megjeleníteni, amiből egyrészt kitűnik, hogy mit tartalmaz a termékkatalógus, másrészt esztétikailag vonzóvá teszi a kiadványt.

  • …és figyelemfelkeltő is? Hasznos pár kedvezményt vagy plusz szolgáltatást is feltűntetni, hogy még jobban felkeltse az érdeklődést.

  • Jól áttekinthető a termék- vagy szolgáltatáslista? Értelmetlen úgy prospektust nyomtatni, hogy ha az ember kinyitja a terméket, és a sok adat között elveszik. Legyen jól strukturált, áttekinthető, segítse a keresést tartalomjegyzék és tárgymutató.

  • Az ördög a részletekben rejlik. Egy pontos adatokkal ellátott termék- vagy szolgáltatáslista sokkal nagyobb bizalmat ébresztő, mint egy olyan, ahol nincsenek a paraméterek feltűntetve. Egyrészt könnyebben választ az ember, másrészt nem érzi becsapva magát a vásárlás után sem.

Prospektus nyomtatás

 Kulcsszavak: nyomda, prospektus nyomtatás, prospektus készítés.

 

Co-Print nyomda - szórólap készítés és egyéb nyomdai anyagok nyomtatása

Ha szórólapot, prospektust, meghívót, könyvet, vagy bármilyen más

nyomdaterméket szeretne készíttetni, keressen minket.

Co-Print NYOMDA - elérhetőségeink, árajánlatkérés nyomtatáshoz

 

 


 

Ha bármilyen kérdése van a cikk témájával kapcsolatban, azt felteheti a Facebookon bejegyzése alatt.

 

Ha hasznosnak találja az írásokat, kérjük ajánlja másoknak is!

 

A cikkek megjelenését nyomon tudja követni:

Facebookon: https://www.facebook.com/CoPrintNyomda

Google Pluson: https://plus.google.com/+CoPrintNyomdaipariKftBudapest

Twitteren: https://twitter.com/CoPrintNyomda

Feliratkozás hírlevélre: http://eepurl.com/bCGIuD

a képek pedig a Pinteresten tekinthetők meg: https://www.pinterest.com/coprintnyomda/

  Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!Csatlakozzon GooglePlus oldalunkhoz!Csatlakozzon Twitter oldalunkhoz!Csatlakozzon Printerest oldalunkhoz!Iratkozzon fel hírlevelünkre


A cikkek, a cikkek egyes részének vagy a képeknek másolása, más oldalon történő megjelentetése a Co-Print Nyomdaipari Kft. írásbeli engedélye nélkül tilosak! Co-Print Kft. – Minden jog fenntartva!

 Megosztom, mert érdekes!      

 

 

 

 

 

 

Megosztom, mert érdekes:

Nyomdánk elérhetőségei

CO-PRINT Nyomdaipari Kft.

Címünk: 1123 Bp., Alkotás u. 39/A
(bejárat a Kiss János
altábornagy utcából)

Telefon: (+36-1) 213-9340
Telefon/fax: (+36-1) 214-4096
Árajánlatkérés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Co-Print nyomda - Megbízható cég tanúsítvány

Csatlakozzon! Tanfolyam a FB-on!

Keresés

SZÓTÁR

Ha nem ismeri egy nyomdai kifejezésnek a jelentését, nézze meg a nyomdával, nyomtatással kapcsolatos szakmai szótárunkat:

SZÓTÁR

 

Folyamatos online nyomdai tanfolyamunkat eléri a Facebook oldalunkon.

Tanfolyami hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes nyomdai és kiadványszerkesztői tanfolyamunkra, melyet hetente publikálunk a Facebookon.:

Tanfolyamra iratkozom

 

Hírlevélben tudásanyagokat és cikkeket csak 1-2 havonta küldünk.