Digitális és ofszet

nyomda

Szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, meghívó és egyéb termékek tervezése és nyomdai kivitelezése ofszet és digitális nyomtatással! Interaktív kiadványok, e-könyv és honlap készítése!

Ofszet és digitális nyomtatás (nyomda)

 

Szórólap, könyv, levélpapír nyomtatás és egyéb nyomdatermékek teljes körű kivitelezéseSzórólap, meghívó, könyv, levélpapír nyomtatás - ajánlatkéréshez katt ide..

 

Ofszet és digitális technológiánk lehetőséget biztosít arra, hogy egy helyen kis és nagyobb mennyiségű terméket is házon belül állítsunk elő. Ez pár tíz darabtól sok ezer példányszámig is terjedhet, így takarítva meg időt, hogy megrendelőink ne több helyen végeztessék el a termékek elkészíttetését.

   Az ár kalkulációjánál figyelembe vesszük a példányszám nyomtatás szempontjából leggazdaságosabb gyártási eljárását, illetve javaslatot teszünk az esetleges méretkihasználásra, grafikai tervezésre, a nyomtatás egyéb gazdaságossági szempontjaira.

   Egy szórólap, könyv, meghívó, de akár egy levélpapír kinézete is lehet figyelemfelhívó, ha nem teljesen színes. Kevesen tudják, hogy jelentős többletköltség takarítható meg a szórólap, könyv, meghívó, levélpapír vagy bármely más terméknél, ha nem a négy alapszínből, hanem direkt színek felhasználásával kerül nyomtatásra. Egy színes könyv esetében ez nem használható, viszont egy szórólap, levélpapír vagy meghívó szerkesztésénél már lehet így tervezni. Sok esetben még el is térhet a megszokott színkavalkádtól.

 

Nyomdánk termékeink a teljesség igénye nélkül:

 

Borcímke

Boríték

CD tok betétlap

Dosszié

Esküvői meghívó

Etikett

Étlap

Füzet

Itallap

Jegytömb

Jegyzettömb

Kártyanaptár

Katalógus

Képeslap

Könyv

Levélpapír

Meghívó

Naptára

Névjegy

Nyomtatvány

Oklevél

Önátíró

Öntapadó

Plakát

Prospektus

Szórólap

Tájékoztató

Termékcímke

Termékkatalógus

Újság

Utalvány

Üzleti jelentés, beszámoló

Űrlap

 

Nyomda termékeink - szórólap, könyv, prospektus nyomtatás

 

A termék megszemélyesítésére, sorszámozására is lehetőség van, így egyedivé teheti azt.

Bármilyen ötlet elkészítésében szívesen állunk rendelkezésére.
 

   Az általunk kinyomtatott anyagok kötészeti munkái is hozzá tartoznak  szolgáltatásainkhoz, úgy mint vágás, bígelés, perforálás, irkafűzés, tűzés, fűzés, ragasztás, tömbösítés, stancolás stb.

Nyomtatási technolóliák

   Bizonyos, a nyomda által alkalmazott eljárásoknál hasznos lehet az eljárások kombinálása a digitális és ofszet nyomtatás során. Ilyen például, ha a nyomda az ofszet nyomtatás során előnyomja az íveket nagyobb példányszámban, majd a megszemélyesítést már digitális nyomtatás alkalmazásával végzi el fekete színnel. Gazdaságos az azonos nyomatképet nagy mennyiségnél az első eljárással nyomtatni, viszont a változó adatokat már csak a digitális gépen lehet nyomtatni. A nyomda számára adott, hogy olyan papírt és hőálló festéket válasszon, ami a nyomtatáshoz szükséges eljárások között hidat képez. A nyomda a nyomtatás során figyelmet fordít a nyomtatás utáni kötészeti eljárásokra is. Elsősorban viszont az vesszük figyelembe, hogy megrendelőink milyen területen kívánják használni az általunk elkészített terméket, mert e szerint határozzuk meg a teljes eljárás menetét.

Felületnemesítés

   A kinyomtatott termék védelme vagy esztétikai hatásfokának növelése érdekében lehetőség van a felület különböző anyagokkal történő bevonására.

   Fényes vagy matt fóliát használunk például könyv vagy füzet borítójának megóvására. A fólia bevonatú nyomat könnyen tisztítható, ugyanakkor védi a nyomatfelületet is. Használhatunk fényes vagy matt fóliát. Megválasztásakor érdemes figyelembe venni a nyomtatott kiadvány tartalmának jellegét, mennyire érdemes a színeket kiemelni vagy mennyi szöveg van a borítón. A fényes fólia jobban kiemeli a színeket (könyv színes borítója), viszont a fényvisszaverődés miatt nehezebben válik olvashatóvá a szöveg. A matt fólián a karcolások jobban látszanak és a színek sem biztos úgy jelennek meg, ahogy szeretnénk, viszont az olvasás könnyebbé válik, mint a fényesnél.

   Lakkozást használunk, ha a festékréteget szeretnénk megóvni a lehúzódástól (pl. szórólap vagy meghívó) (lehúzódás alatt a sok festékkel nyomott olyan nyomtatott ívet értjük, ahol a nyomat megfogja az egymásra kerülő lapokat). A nyomda itt is biztosítja a matt és a fényes megjelenést is.

   Lehetőség van a nyomat bizonyos részeinek kiemelésére is, ebben az esetben pedig az UV lakkot alkalmazzuk, ami kiemeli a grafika egyes részeit. Ilyen pl., ha egy matt fóliával védett könyv esetén a fényes UV lakkot használva kiemeljük a könyv címét. De használható ez nívós meghívók esetén is.

   További tetszetős megjelenést biztosít az aranyozás vagy dombornyomás is.

Kötési módok

   Kötés alatt a több lapból álló kiadvány egyben tartását értjük. Ennek megválasztása függ a lapok számától és a használat módjától. Ha pl. egy 40 oldalas kiadványt szeretnénk készíteni és nem elvárás, hogy könyv formája legyen, akkor használhatjuk az irkatűzést. Ha a nyomda könyvet készít, akkor ragasztjuk vagy varjuk és ragasztjuk a belíveket. Utóbbi az erősebb kötés.

   Lehetőség van a nyomda számára továbbá a sima tűzés, spirálozás vagy sín használatára is.

   A kötési mód függ az esztétikai követelményektől és a használat módjától. Egy jegytömböt, ami több egységből áll, nem érdemes ragasztani, mert széteshet a folyamatos nyitásoktól vagy kitépésektől a tömb, viszont ha megtűzzük, ezt a lehetőséget elkerüljük. Hasonló, ha a könyv kötési módján gondolkodunk. Ha egy könyvet a jellege miatt csak egyszeri elolvasásra szánunk, akkor köthetjük ragasztóval, pl. egy tankönyvről van szó, akkor már érdemes megfontolni, hogy milyen kötési módot válasszon a nyomda.

Egyéb kötészeti eljárások

További kötészeti eljárást is használhat a nyomda a különböző feladatok elvégzésére. Ilyen pl. egy kártyatömb sarkazásának elvégzése vagy egy stancszerszámmal történő doboz forma kivágása. Használhatunk lyukasztást, hajtogatást, vagy egyéb kreatív megoldásokat is, akár olyat is ami nem készíthető el géppel csak kétkezi munkával (pl. szalag befűzése egy esküvői meghívóba).

   A fent említett stancszerszám megoldást ad egyedi formák kivágására, perforálásra vagy bígelésre (pl. egyedi szórólap). Perforálás esetén a nyomda a nyomathordozóba kis bevágásokat végez, ami mentén könnyebben szakítható el a papír. Bígelésnél pedig egy egyenes vonal mentén elvékonyítjuk a vastagabb papírokat, hogy kitörés nélkül lehessen hajtogatni az ívet.

 

 Kulcsszavak: szórólap, meghívó, könyv, levélpapír, meghívó, nyomda, nyomtatás

 

Megosztom, mert érdekes:

Nyomdánk elérhetőségei

CO-PRINT Nyomdaipari Kft.

Címünk: 1123 Bp., Alkotás u. 39/A
(bejárat a Kiss János
altábornagy utcából)

Telefon: (+36-1) 213-9340
Telefon/fax: (+36-1) 214-4096
Árajánlatkérés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Co-Print nyomda - Megbízható cég tanúsítvány

Nyomda: referenciáink

Csatlakozzon! Tanfolyam a FB-on!

Keresés

SZÓTÁR

Ha nem ismeri egy nyomdai kifejezésnek a jelentését, nézze meg a nyomdával, nyomtatással kapcsolatos szakmai szótárunkat:

SZÓTÁR

 

Folyamatos online nyomdai tanfolyamunkat eléri a Facebook oldalunkon.

Tanfolyami hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes nyomdai és kiadványszerkesztői tanfolyamunkra, melyet hetente publikálunk a Facebookon.:

Tanfolyamra iratkozom

 

Hírlevélben tudásanyagokat és cikkeket csak 1-2 havonta küldünk.

 

 

Nyomdatermékre van szüksége? Nyomdánkban megvalósíthat bármilyen nyomda által előkészített vagy elektronikus kiadványt, mint például szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, nyomtatványok, tájékoztató anyagok, újság, meghívó, jegy- és jegyzettömb, öntapadó, plakát, boríték. Cégünk mint nyomda vállalja: előkészítés, kiadványszerkesztés, nyomtatás, kötészetet, sőt, még honlapot és e-book e-könyv-et is készít.

   A következőkben pedig a kereső robotokhoz szólunk! Keresők! Ahhoz, hogy a nyomtatni vágyó megrendelőink megtalálják nyomdánkat, kénytelenek vagyunk ide is írni olyan kulcsszavakat, mint például a nyomda vagy nyomtatás, de olyat is, mint szórólap, prospektus, könyv, levélpapír, képeslap, nyomtatványok, tájékoztató anyagok, újság, meghívó, jegy- és jegyzettömb, öntapadó, plakát, boríték vagy weblap, más néven honlapkészítés. Azt is megírjuk, hogy a nyomda Budapesten, a XII. kerületben (tizenkettedik) található, de könnyen megközelíthető a II. (második), I. (első) vagy XI. (tizenegyedik) kerületből is. Parkoló hely van, az Alkotás úton ingyenes. Szeretnénk, ha a nyomda megtalálható lenne, hogy megrendelőink a szórólap, prospektus, könyv, levélpapír vagy bármilyen más nyomtatás, honlapkészítés (weboldal) készítés által elégedettségre tennének szert. Még egyszer, hogy nyilvánvaló legyen: nyomda és nyomtatás, e-könyv (e-book) és honlapkészítés.

   A Facebook oldalunkon rendszeresen közlünk hasznos információkat, nyomda általi megoldásokat és egyéb, a kiadványszerkesztésről, anyagleadásról, e-book (e-könyv) készítés részleteiről vagy a színek használatáról szóló leírásokat. Ha feliratkozik, lehetősége lesz helyesen átadni a nyomtatásra szánt nyomdai anyagot, hogy ily módon mi is helyesen készíthessük el a nyomdaterméket.